14 Νοεμβρίου 2010

Να πάω να ψηφίσω..."δε σφάξανε"!

Δε σφάξανε!
Οι ψήφοι δε μαντρώνονται, τα ερείπια που συσσώρευσαν (Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ) δεν ανορθώνονται από τους ίδιους! Κι ενώ, με μια θεαματική «τούμπα», ο πρωθυπουργός μετέτρεψε τις αυτοδιοικητικές εκλογές σε πεδίο μάχης «Καλού- Κακού», «Φωτός- Σκότους», τώρα, λίγο πριν τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών, μ’ άλλη άτσαλη «κωλοτούμπα», τις μετατρέπει σε καθαρά αυτοδιοικητικές! Δεν «παίζονται» οι άνθρωποι, ούτε μάγοι να ήταν!!!
Ο Παπανδρέου μετά τις εκλογές είναι αναγκασμένος να πάρει και νέα επαχθή μέτρα και θα αναγκαστεί να πάει σε εκλογές κάτω από το βάρος της δυσαρέσκειας και της οργής του λαού. Εκλογές τις οποίες και θα χάσει. Ούτε όμως και η Ν.Δ. είναι ικανή να αναλάβει τα ηνία της χώρας. Έτσι δε θα αργήσει ο καιρός που θα κληθούν νέοι «μαστόροι» για να επισκευάσουν το ερείπιο που δημιούργησαν! Το πρόβλημα είναι, ποιοι θα είναι αυτοί οι νέοι «μάστορες»!
Οι πολιτικοί τριγμοί του πολιτικού συστήματος θα συνεχιστούν μ’ απρόοπτες ίσως εξελίξεις! Οι «σωτήρες» και οι «μεσσίες» καραδοκούν. Και η ακροδεξιά σ’ όλη την Ευρώπη αυξάνει την εκλογική της δύναμη, γιατί όχι και στην Ελλάδα.
Η κρίση δεν έφερε  την Αριστερά στο προσκήνιο των πολιτικών εξελίξεων τόσο στην υπόλοιπη Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα, αλλά επικίνδυνα ακροδεξιά κινήματα αναγεννώνται απ’ τις «στάχτες», που το αντίστοιχό τους μπορούμε να το δούμε στη διάρκεια του Μεσοπολέμου, με τη θεαματική άνοδο του ναζισμού και του φασισμού! Ας ευχηθούμε να μην υπάρξει στο μέλλον μια τέτοια εξέλιξη, αλλά η πολιτική δε γίνεται με ευχές, αλλά με έργα!!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...